VEĢETĀRAIS BURGERS AR BIEŠU KOTLETI

Veģetārais biešu burgers ir lieliska alternatīva klasiskajiem burgeriem, kas mūsdienās ir tik populāri. Veģetārais burgers tiek pagatavots, pareizāk sakot, salikts no dažādām sastāvdaļām, ļoti vienkārši un ātri.
Sastāvdaļas:
Maizes klaips burgeriem (var izmantot biešu, burkānu vai pilngraudu ) -1gab.
Biešu kotletes (VEGĀNISKĀS-saldētas) -2 gab.
Grieķu jogurts (4% tauku) - 40g.
Parmezāna siers (tauku saturs 26%) - 5g.
Mārrutki -2g.
Marinēts gurķis -30g.
Tomāts - 40 g.
Lapu salāti -15g


 

Pagatavošanas metode:
Biešu kotletes apcep uz pannas (var uz grila)) 2-3 minūtes no katras puses. Cepamajai pannai jābūt iepriekš uzkarsētai un ieeļļotai ar eļļu, jo bietes uzreiz pielīp virsmai.
Ņemam burgera maizīti, liekam mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti (var likt pannā zem vāka vai uz grila), tad maizīti pārgriežam uz pusēm horizontāli.
Katras maizītes pusītes pamatni ieziež ar grieķu jogurtu un pārkaisa ar iepriekš sarīvētu parmezāna sieru.
Tomātu un marinētu gurķi sagriež plānās šķēlēs/ripiņās.
Mērcei,  sajauciet grieķu jogurtu, mārrutkus un sarīvētu parmezāna sieru. Pievienojiet savas iecienītākās garšvielas.
Kārto burgeru - uz maizītes pamatnes liekam salāta lapiņu, biešu kotleti (var uzreiz 2 kotletes), izklājam sagrieztus dārzeņus, vispirms marinēto gurķi, tad tomātu ripiņas, pa virsu liekam mērci. Noslēdz ar maizītes otro pusi.
Mūsu burgers ir gatavs, labu apetīti!